Србија на вези

"Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу. Реч се може изгубити као град, као земља, као душа. А шта је народ изгуби ли језик, земљу, душу?", казао је Стефан Немања на самртној постељи, а записао његов најмлађи син Растко, потоњи први српски просветитељ и заштитник школства, Свети Сава.

Очување језика, тог најважнијег идентитетског питања и то међу најмлађима, кроз наставу на српском језику у допунским школама у расејању, тема је емисије "Србија на вези". 

Како је и где ове јесени организована, где се наставља уходаним путем, а где поново успоставља настава на српском језику као и о специфичностима таквих школа, говориће госпођа Љиљана Симовић, шеф Одсека за послове основног образовања и васпитања у Министарству просвете Србије и госпођа Снежана Милошевић Јешић, саветник координатор у Заводу за унапређење образовања и васпитања.

За Србију не вези такође говоре: из Париза Блаженка Тривунчић, координатор допунске наставе за Француску, из Чикага Станислава Милошевић, координатор Недељне школе при Саборном храму Христовог Васкрсења, и Наташа Кочиш, у име Округлог стола Велике Британије који, у сарадњи са Азбукум Центром за српски језик и културу, организује курс српског језика

Уредници: Милена Вујовић и Мирјана Николић
Реализација: Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар