На веслу прича: Сухомеђа

Сви актери серије „На веслу прича“ снимљени у Боки Которској у паралелном интервјуу причају и животној средини, култури, модерном свету и стваралаштву: Вук Крњевић, песник, критичар и уредник Просвете, Књижевности и ТВ Београд; Власта Мандић, архитекткиња која је водила урбанистички пројекат обнове Котора после земљотреса, књижевница и певачица.

Машо Чекић, јавни радник, новинар, књижевник и гурман; Невен Станичић, публициста, неуморни креатор културне атмосфере; Оливера Доклестић, ренесансна научница и књижевница; Синиша Луковић, новинар и публициста; Зоран Мујбеговић, сликар и писац из Београда и са Бјелила; Жељко Старчевић, археолог, еколог и публициста.

Шта смо и ко смо? Су чим ћемо и куда? Да ли се освајачи моле да уђу? Шта доносе и односе? Чувати себе од других и друге од себе... Шта се шверцује с демократијом? Да ли је профит једини Бог? Тековине револуције, цивилизације или колонизације? Пријатељи или непријатељи природе, њен део? Урбанизација нетакнуте природе је последица чега? Шта ћемо као прађедови оставити? Култови култног места? Све је сада, у овај моменат, све се потрло што је вредно било... Да ли је уметност игра? Може ли да опстане?

број коментара 0 Пошаљи коментар