Медијска мрежа српске дијаспоре: Српска разгледница из Америке

Први део новог издања емисије Српска разгледница из Америке, коју припрема и води Александар Жигић, посвећен је годишњој гала вечери српских адвоката у Чикагу.

У емисији говоре: добитник главне награде, адвокат Теодор Поткоњак, председник Српско-Америчке Адвокатске Коморе Марко Дурић, Протојереј Ставрофор Ђуро Крошњар, као и Џон Мартић, председник Српског Народног Савеза, организације основане 1901. године, који је специјално за ову прилику допутовао из Питсбурга.
 

 
.

 
У оквиру спортског дела емисије, уследиће извештај из НБА Драфт Лутрије у Чикагу, где се одлучује који тимови ће имати приоритет кад се буду бирали нови играчи у овој популарној кошаркашкој лиги.

Играч ФК Чикаго Фајр, светски шампион, Бастијан Швајнштајгер, говори нам о досадашњем току сезоне и показује да већ сасвим успешно говори многе реченице на српском језику.

Никола Миротић из НБА тима Милвоки Бакса известиће нас о својим утисцима са прве две утакмице у финалу Источне Конференције НБА лиге.

Видећемо део наступа Фолклорног ансамбла Бате Марчетића из Торонта приликом њиховог гостовања на фестивалу Ансамбла Соко са Палмера у Чикагу.

Главни резидент Вајс Болнице у Чикагу, Др Млађен Веселиновић испричаће о својим

 искуствима из медицине у Америци.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић
број коментара 0 Пошаљи коментар