Медијска мрежа српске дијаспоре: Амерички сан

Лос Анђелес

У новом издању емисије "Амерички сан", аутору Драгану Ракоњцу саговорник је Жељко Мирковић, редитељ, продуцент и професор филма и дигиталних медија у УСА. Власник је продукцијске куће Оптимистик Филм од 2007. године.  Завршио Академију Уметности у Београду и Мастер студије у медијима у Великој Британији на , Bournemouth University, Media School. Тренутно завршава докторске студије на ФМК у Београду.

Аутор је бројиних документарних филмова. За своје филмове освојио је 54 интернационалне награде, а документарни филм "Други сусрет", био је званични кандидат за Оскара за дугометражни документарни филм 2014.

Документарац  "Теслин народ", који потписује као редитељ и продуцент, имао је ових дана веома успешне премијере и дистрибуције Oscars qualified биоскопима  у Лос Анђелесу и  Њујорку.
Пре тога је приказан у Питсбургу, Кливленду и Бостону.
Филм представља несвакидашње путовање кроз прошлост и садашњост једног народа, од искрцавања првог Србина на америчко тло пре више од 200 година до данашњих дана. 
У емисији Мирковић говори о премијерама, о филму, о даљим плановима, али и о детаљима из своје каријере и личног живота, откривајући и разлоге због којих се вратио у Србију.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

број коментара 0 Пошаљи коментар