Србија на вези

Главна тема вечерашње емисије Србија на вези – регион јесу избори за Европски парламент (ЕП), односно каква је предизборна атмосфера и како ће се ти избори провести у суседној Хрватској, као и може ли се очекивати да ће и Срби (из Хрватске) по први пут имати своје представнике у Бриселу.

Гост емисије је председник Заједничког вијећа општина (ЗВО) Вуковар Срђан Јеремић који говори о предстојећим изборима у Хрватској за ЕП, значају тих избора, о предизборној кампањи која се за те изборе води у Хрватској, о српским кандидатима из Хрватске у ЕП, порасту антисрпског деловања и многим другима питањима везаним за актуелни положај Срба и њиховим проблемима у Хрватској.

 

Из садржаја емисије издвајамо и изјаву епископа пакрачко-славонског владике Јована о стању и обнови верских објеката СПЦ и положаја и проблема Срба у тој епархији, као и извештај са оснивања Огранка „Вукове задужбине“ у Вуковару. Такође ћемо видети и како је протекла овогодишња Олимпијада српског језика у Рашици, у суседној Румунији.

 

У другом делу емисије поред осталог представиће се Мушка певачка група КУД „Ђока Павловић“ из Београда, који у свом вишедеценијском постојању његују свеукупну српску културну и уметничку традицију, а овај пут извешће традиционалне песме Срба Крајишника.

 

Уредници емисије су Милена Вујовић и Мирослав Карлица.

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар