Магазин Србије на вези

У овонедељном издању Магазина Србије на вези редитељка Марија Вукић представиће филм "Електрични оргазам за људе будућности", Марко Лопушина нову књигу о Србима у Немачкој, видећете како су Срби у Лас Вегасу прославили Ускрс...

У данима када ће Београд бити домаћин 12. Међународног фестивала документарног филма "Beldocs", од 8. до 15.маја, а публика моћи да види више од 100 премијера домаћих и аутора из целог света, на 11 локација. Гости емисије биће Марија Вукић редитељка филма" Електрични оргазам за људе будућности", који је сниман у Америци и Канади о култној групи са ових простора, и Марко Грба Сингх, уметнички директор фестивала.

Најзначајнији део дијаспоре живи у Немачкој где је скоро 500 000 наших људи, истиче аутор књиге "Срби у Немачкој", Марко Лопушина. О жовоту и раду Срба у Немачкој у последња три века до данас, у нашој емисији открива Лопушина, као и детаље који  се нису нашли у књизи.

Како су Срби у Вегасу прославили Ускрс и кога је срела на свом путу по Америци, у прилогу редитељке ове емисје, Драгице Гачић.

Бранка Дикановић Трбојевић из Торонта извештава о извођењу представе "Госпођа Министарка" , са тамошњим глумцима, на српском језику. Сав приход иде у хуманитарне сврхе, као помоћ деци у Србији и Републици Српској.

Гост емисије, Веселин Ћетковић, оснивач удружења "Истински пријатељи од Суботице до Сутомора", које ове године слави 55 година постојања. Под њиховим окриљем су и "Дани Заграђа" који ће ове године обележити 25 година и окупити многе ствараоце на културно-забавно-спортској светковини у Србији и Црној Гори.
Музички гости на овој манифестацији, а и наши у студију биће, виолинисткиња Татјана Олујић,  вокални солиста Данка Стојиљковић и гуслар Рајко Радовић.

Уредник, Сузана Гвозденовић Пузовић
Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар