Медијска мрежа српске дијаспоре: Спона

Недавну посету великог хуманисте Арно Гујона Бечу, екипа емисије СПОНА, уреднице Вере Марјановић, искористила је да уради његов ТВ портрет. Арно је говорио о свом одрастању у Греноблу, о својој фамилији, нарочито о деди и оцу, од којих је као дете слушао о српско-француском пријатељству.

Управо те приче су довеле до запањујуће и хвале вредне одлучности тинејџера да у школи износи истину о НАТО агресији и да се за њу бори, без обзира што се излагао непријатностима. Млади Француз је светли и, нажалост, ретки пример освешћености, храбрости и одлучности да крене путем којим га је водило срце. А водило га је ка Косову и Метохији, ка неизвесности и опасности, али и ка тамошњим Србим

За емисију СПОНА,  Арно Гујон говори о хуманитарним конвојима и бројним пројектима, о Французима који помажу његову организацију, односно Србе у јужној српској покрајини. Открива и како је и где упознао своју супругу Ивану, прича о родитељима, о животу у Србији и жалости што су му привремене приштинске власти, након хапшења на административном прелазу, забраниле улазак на Косово и Метохију. А тамо се, како наводи, осећа као домаћин,  тамо су му пријатељи и кумови.

У Бечу и у Линцу је Арно Гујон, у организацији бечког одбора СПКД „Просвјета“ представио своју књигу „Сви моји путеви воде ка Србији“. Том приликом су Срби прикупили 7.000 евра, за које ће за 14 српских породица на КиМ бити купљени пластеници, што им осигурава егзистенцију у тешким животним условима.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић


број коментара 0 Пошаљи коментар