Медијска мрежа српске дијаспоре: Српска разгледница из Америке

У новом издању емисије Српска разгледница из Америке, коју припрема и води Александар Жигић, видећемо како је протекло представљање ретроспективе годишњих активности хуманитарне организације "Наши Срби".

Догађај је одржан у сали Српске православне црвке Свети Василије Острошки у чикашком насељу Лејк Форест. Председница  организације, Кети Фенслоу, говори  о детаљима презентације и о неким битнијим детаљима њиховог рада у протеклих годину дана. "Наши Срби" уз помоћ представника Српске православне цркве у Србији у прилици су да сазнају више о породицама којима је потребна помоћ и опреме њихове стаклене баште, купе им краве, поправе кров или једноставно купе одећу и обућу, дрво за огрев и разне друге потрепштине. Поред осталог, купили су и донирали возило које се користи за доставу хране у Београду.


У наставку емисије присуствоваћемо спектакуларном наступу Фолклорног ансамбла "Соко" на паркету кошаркашког терена дворане "Јунајтед Центар" у Чикагу, непосредно  пред почетак НБА утакмице између домаћих Чикаго Булса и гостујућих Бакса. Први пут се овако нешто десило у Чикагу, а о утисцима говоре родитељи и представници ансамбла. О својим импресијама такође говори и кошаркаш Никола Миротић, који је то вече играо на утакмици,  јер је од недавно прешао у тим из Милвокија, годину дана коју је провео у Њу Орлеансу.
 
 
 


Уредник Медијске мреже српске дијаспоре је мр Мирјана РаичевићТасић
број коментара 0 Пошаљи коментар