Културни центар

Културни центар истражује да ли је наша културна баштина жив или мртав капитал и да ли посвећујемо довољно пажње неговању нашег културног наслеђа. Ако се друштво не брине о баштини, она остаје у талогу историје, и постаје знак друштвеног пораза. Ако друштво, са друге стране, ради на њеном чувању и оживљавању, њене вредности се могу напипати и у будућности.

О овим питањима у емисији расправљају Марко Грковић, археолог и директор Завода за заштиту споменика културе у Крагујевцу, Вишња Кисић, историчарка уметности и генерална секретарка организације "Еуропа Ностра Србија", Дејан Миљковић и Бранко Павић, редовни професори на Архитектонском факултету у Београду, Милисав Савић, писац и главни уредник и директор Просвете 1982-2004, Драган Миленковић, генерални директор Просвете, Небојша Брадић, главни и одговорни уредник КУП-а РТС и Радослав Зеленовић, некадашњи директор Југословенске Кинотеке.

Тартиф НП Сомбор
Тартиф НП Сомбор

У емисији ће бити речи и о премијерама представа "Тартиф" Игора Вука Торбице у Народном позоришту у Сомбору и "Аутентична сведочења: 1968" Ане Миљанић у Центру за културну деконтаминацију, затим о догађају "Феминистичко васпитавање на сав глас" у Крокодиловом центру, изложби "Знакови" албанског уметника Фатлума Дочија у Културном центру Београда, музичком рекреирању, као и о предстојећем ФЕСТ-у. Рубрика Феномен је посвећена фламенку, а Јубилеј осамдесетогодишњици од смрти Сигмунда Фројда. На Танку линију стаје словеначка певачица Ања Рупел која је била гошћа Београда.

Андраш Урбан
Андраш Урбан

Централни гост емисије је позоришни редитељ Андраш Урбан.

Ана Тасић
Ана Тасић

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић
Креативни директор: Борис Миљковић
Уредник серијала: Данијела Пурешевић
Уредник емисије: Ана Тасић
Редитељ: Иван Буквић
Монтажер: Горан Мијић
Аутори рубрика: Драгана Пантић, Јасмина Врбавац, Ана Тасић, Александар С. Јанковић, Јасмина Мијић, Христина Василијевић
Новинар: Јелена Виденовић
Водитељ: Жељко Максимовић

број коментара 0 Пошаљи коментар