Магазин Србије на вези

У данима када у земљи и нашим амбасадама, представништвима и институцијама широм света славимо Сретење, Дан државности Републике Србије, у емисији" Магазин Србија на вези", сетићемо се важних датума из историје нашег народа.

Говоримо о улози и значају цркве у духовном и културном идентитету српског народа у години када славимо 800 година српске православне цркве као најстарије институције у Србији.
Гости емисије, књижевница Јања Тодоровић, уредник часописа " Еванђелист", чији је троброј посвећен 800-тој годишњици аутокефалности српске цркве, и графички дизајнер Душан Тодоровић, аутор мултимедијалног пројекта посвећеног историји Срба, кроз епоху Немањића и српске земље од 1190. године.

Удружење писаца "Седмица" из Франкфурта на Мајни, добитник је овогодишње "Светосавске награде" за допринос очувању српског језика, историје и обичаја у дијаспори, више од две деценије. О досадашњем раду и будућим  активностима овог удружења, говори књижевница Славица Мастикоса, гост емисије.

Ексклузивне снимке из Јерусалима доноси нам оперска уметница Габријела Убавић, првакиња Бечке и Плзанске опере, која ће у студију, уз клавирску пратњу Невене Рачић и тенора Михајла Оташевића, отпевати "Винску песму" и "Ово је Србија".

Гости емисије Уметнички центар "Талија", представиће се наступима по свету, а њихова играчка група у студију, "Играма из Шумадије".

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић
Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар