На веслу прича: Империјални појам

Иштван Беседеш

Стојиш и бориш се за слободу мисли, да можеш да кажеш, да поделиш свој осећај света, ту неопходност стваралаштва. И шиба тешки ветар глупости, цео потоп црног љигавог ничега, већ је до колена. Мирно стојиш и бавиш се токописом. Што ти је израз богатији, што си прецизнији, оно црно је све љуће и горче. Можда је време да полетиш, или постанеш острво?

 

 

Непливач а веслач, Иштван Беседеш рођен је 1961. године у Сенти. Пише песме, прозу и драме, преводи са спрског и хрватског на мађарски. Оснивач је и уредник часописа и издавачке куће "зЕтна". Објавио је седам збирке поезије и једну збирку прозе. На сцену постављено четири његове драме. Добитник награда „Шинко Ервин“, „Атила Јожеф“ и „Јанош Херцег“.

 

 

ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/oaukbgXLusY

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељ: Марко Ристић; монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; асистент камере: Милан Џодић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Чаба Сарнјаи, Рудолф Јухас, Јанош Варади; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење „Шта хоћеш“ 2018.

Пројекат подржали: Министарство културе и информисања, Општина Кањижа

број коментара 0 Пошаљи коментар