Хроника Славоније, Барање и западног Срема

Министарка регионалног развоја и фондова ЕУ, Габријела Жалац састала се 21. фебруара у Вуковару са представницима Заједничког већа општина како би са њима разговарала о пројектима и мерама које ово министарство припрема, а с циљем да се општине из састава ЗВО-а за њих што боље припреме.

Пре нешто више од годину дана благословом владике славонског Јована освећен је камен темељац за изградњу православне Цркве светог Георгија у Славонском Броду. Грађевина која ниче на темељима некадашње цркве данас полако поприма свој пријашњи изглед.

За све вернике православне вероисповести, 19. фебруара почео је Васкршњи пост. Васкршњи пост је један од четири велика годишња поста, а завршава се празником Васкрсења Христовог.

Једно од села у Сплитско-далматинској жупанији, које се некада убрајало међу највећа у овом крају, како по површини којом се простире, тако и по броју становника, данас је село старијих. Прератни Отишић бројао је преко хиљаду становника, а данас их је у овом месту тек двадесетак. Неки од њих још увек немају ни струју.

Уредник: Јадранка Јаћимовић-Иван

Монтажа: Дарко Ковач

 


број коментара 0 пошаљи коментар