Велика илузија

Велика илузија води вас на Филмски фестивал у Берлину - 68 пут, који је био одраз света - комплексног и узбудљивог. Ауторски филм, као просечан узорак онога што се снимало у свету током протекле године, имао је примат над звездама.

Премештањем Оскара на ранији термин, Берлин је изгубио улогу претпремијерне позорнице за оскаровске претенденте. Црвени тепих, био је постављен за жене које су се супротставиле злоупотреби моћи иза кулиса у филмској индустрији, али и за мушкарце који су довљно велики да се заузму за равноправност полова. Тако се Берлинале придружио холивудској кампањи "И ја такође". Сандра Перовић Сандра Перовић

У програмима 68. Берлинала, истините приче као надахнуће биле су у првом плану, а владала је и биопик еуфорија. Наш глумац Милан Марић, као и редитељ Алексеј Герман млађи износе утиске са светске премијере филма Довлатов. Ексклузивно, британски глумац Руперт Еверет у емисији говори о свом редитељском дебију Срећни принц, трагикомедији о последњим данима Оскара Вајлда као и његова парнерка у филму - глумица Емили Вотсон. Изабел Ипер, звезда француског и светског филма, заједно са глумцем Гаспаром Улијеом и редитељем Беноа Жакоом представља римејк психолошког трилера Ева. Венецијански победник, филипинац Лав Дијаз за РТС говори о свом новом филму Сезона ђавола, који се такмичио за Златног медведа, а добитница Сребрног медведа - велике награде жирија 68. Берлинала, пољска редитељка Малгоржата Шумовска представља свој награђени филм Лице.

Сандра Перовић и Руперт Еверет Сандра Перовић и Руперт Еверет

Аутор емисије: Сандра Перовић
Реализација: Владан Бокаловић, Јована Филиповић, Светлана Перовић

број коментара 0 пошаљи коментар