Србија на вези

Промоција Београда и Скадарлије у Паризу на "Данима српске културе"

У току су "Дани српске културе" у Паризу, који трају до 22. јуна, до када ће француска публика бити у прилици да види наступе бројних уметника из Србије. Са главне изложбе која ће бити отворена у петак, 17. јуна од 19 часова, јавља се Миодраг Јакшић, државни секретар у Министарству вера и дијаспоре.

Гост емисије "Србија на вези" биће Наташа Поповска, кустоскиња Музеја града Београда која ће у лику кнегиње Љубице дочарати, онако како то чини у Конаку, приватни живот владарске породице - херојствима, прељубама, али говориће и о томе како су се облачиле српске владарке, како су водиле домаћинство, васпитавале децу... Иначе, програм „На кафи код кнегиње Љубице", од суботе, 18. јуна изводиће се и на енглеском језику.

На управо завршеном ликовном биеналу у Милану, учествовао је сликар Марко Кусмук, постдипломац "Academie di Belle Arti" у Риму, који нам доноси и видео записе са тог значајног скупа...

Музички гости, бендови који учествују на „Ethno fusion fest-u 2011" који се одржава у Београду од 12. до 21. јуна, у нашем студију наступиће уживо.

Уредник и водитељ је Сузана Гвозденовић Пузовић

број коментара 0 Пошаљи коментар