Магазин Србије на вези

Магазин Србије на вези и данашњом емисијом наставља да повезује Србију и свет, матицу и расејање. Откривамо и претстављамо Србе и у најегзотичнијим и најудаљенијим тачкама планете.

О српској заједници у Египту мало се зна. Борис Миљковић, дизајнер, документариста, редитељ и уметнички директор РТС-а гост је Магазина као аутор филма „Фабрика шећера“.

То је документарац који кроз зграду амбасаде СФРЈ у Каиру прича једну животну причу, сведочи о једном историјском периоду и даје интересантне податке о српској дијаспори у том делу света.

Сателитски програм РТС-а, који следеће године слави четврт века постојања, уз емисије Програма за дијаспору, сублимира и емитује најбоље из производње Првог и Другог програма РТС-а.

Ове сезоне, за гледаоце широм света, у понуди је доста новог садржаја који ће представити уредница Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић.

Специјално за Магазин Србије на вези, о првој посети Србији, домовини свог оца, говори Урсула Јовић, „српска Абориџанка“, једна од најпопуларнијих аустралијских глумица, која је и џез и блуз певачица и кабаре уметница. Она је и члан „Тесла форума“ Западне Аустралије и није случајност да смо се са њом срели у Музеју Николе Тесле у Београду.

О новим успесима Срба на међународној сцени слушамо у извештајима из Јужноафричке Републике, Боцване, Шведске.

По успесима у спорту смо врло посебна нација и зато Магазин Србије на вези, уобичајено, део емисије посвећује спортским тимовима и појединцима који то заслужују. У овом издању одајемо почаст и сећамо се недавно преминулог, легендарног Ранка Жеравице.

Одбојкашице Визуре, у свим категоријама, пионирке, кадеткиње, јуниорке и сениорке, освојиле су све што се може освојити у граду и Србији. Првакиње града и државне првакиње, освајачице Купа и Супер-купа, а сењиорке - други пут у Лиги шампиона, гошће су Магазина на челу са тренером Жељком Танасковићем.

Магазин Србије на вези данас пева и плеше у ритму „Тропико бенда“ и Балетског студија „Амадеус“ из Пожаревца.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар