Промена пола - Погрешно тело

Промена пола у Србији, неиспричана прича, тема је документарног филма "ПОГРЕШНО ТЕЛО", ауторке Марије Поповић. За РТС ексклузивно говоре три особе које су промениле пол. Марко из Београда, који је операцијом посато мушко, Нела, дете гастербајтера из Немачке која се родила као дечак и Вулф, Американац који је од жене постао мушкарац управо у Београду.

 У овом документарном филму говоре стручњаци из области промене пола који ће до детаља објаснити како тече процес промене пола, коме се транссексуалне особе прво јављају, како мењају свој физички изглед и како мењају пол. Марко, Нела и Вулф, откриће детаље свог живота, проблеме и тешке ситуације кроз које су прошли, како је на то гледала њихова породица, друштво, пријатељи... Један од интересантнијих момената у филму је и став Српске православне цркве, о коме са благословом патријарха Иринеја, говори протојереј Велибор Џомић.

У овом документарцу сазнаћете зашто већина људи меша трансвестите са транссексуалцима, особама које из оправданих разлога желе да промене пол.

број коментара 10 пошаљи коментар
(среда, 11. јул 2012, 17:24)
stiv [нерегистровани]

nela

svaka cast ya nelu

(недеља, 13. мај 2012, 15:26)
anonymous [нерегистровани]

zdravo

nela super sii....

(петак, 25. нов 2011, 16:09)
anonymous [нерегистровани]

svaka cast

moram priznati da je nela tako hrabra komunikativna i opustena svaka joj cas...a I VRHUNSKI IZGLEDA

(уторак, 15. нов 2011, 00:04)
vladimir [нерегистровани]

webdesk@rts.rs

svaka cast novinarki koja pokusava upoznati neprosvecene koliko su ovi ljudi nesrecni i koliko im treba pomoc razumevanja. Gospoda koja se javljaju sa kojekakvim neumesnim komentarima, mogli bi predhodno da procitaju nesto i da shvate sta znaci biti zarobljen u tudjem telu...

(уторак, 08. нов 2011, 17:22)
Arcturus [нерегистровани]

Rod i pol

Rod je ono sto se ne menja, a pol je ono sto se menja.

(уторак, 08. нов 2011, 11:29)
anonymous [нерегистровани]

pitane

Da li je planirana repriza ?

(понедељак, 07. нов 2011, 10:47)
anonymous [нерегистровани]

komentar

Odlicna emisija ! Veoma informativna i aktuelna.Sve cestitke autorki

(недеља, 06. нов 2011, 11:31)
Marija [нерегистровани]

"promena pola"

Promena pola ne postoji, i vise je izlisno objasnjavati da upotreba ovakvog popularistickog naziva sluzi samo kao marketinski potez.
Lecenje ovog teskog prenatalnog problema, je nesto sasvim drugo. Ove osebe ne menjaju pol, jer su uvek istoga pola (pol ide iz glave), nego rekonstruisu pol. Neka deca se rode dvopolna, neka razlicito polna, ali svakako ne menjaju nista, jer su i pre i posle jedno te isto... istog pola.
Smrtnost ovako rodjene dece je i dalje velika, i najmanje treba senzacija.
Da li se ovako prikazuje i dijabetes? A ovo je de facto daleko tezi medicinski problem.(субота, 05. нов 2011, 16:55)
anonymous [нерегистровани]

Ништа неприродно

Као једној ВЕОМА конзерватиној особи,мени је неупоредиво лакше да схватим и прихватим особе које су промениле пол него хомосексуалце и искрено ми смета што се транссексуалци и бисексуалци неприродно сврставају у групу са хомосексуалцима.

(субота, 05. нов 2011, 16:30)
anonymous [нерегистровани]

Nela je vrh!

Dužnost je države da omogući promenu pola svakom ko to želi i ima saglasnost doktora jer se to ne radi iz hira nego iz potrebe.