Контекст 21

Прошлог месеца, у Дрездену је одржан Светски конгрес о превенцији дијабетеса и његових последица, где је доц. др Весна Димитријевић-Срећковић из Института за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма КЦС представила своје најновије резултате у тој области. За "Контекст 21", говори о превенцији непријатне појаве пада шећера у крви помоћу медитеранског типа исхране.

Нови Закон о универзитету требало би да буде усвојен у јуну. Пошто је Влада усвојила буџетске квоте за наредну годину и упис академаца на свим нивоима студирања, проф. др Неда Бокан, проректор за наставу Београдског универзитета, рећи ће шта чека садашње и будуће студенте у данима који долазе.

У Контексту 21, представићемо нову интернет платформу Serbian Open eXchange, која би требало да омогући развој савремених услуга, попут Интернет телевизије, Интернет радија, надзора кућа и станова преко Интернета, али и озбиљне апликације као Cloud Computing, виртуелни сервери и апликације и друго.

Гледаоци ће сазнати о изложби Архитектура = Одрживост која ће, још неколико дана, бити постављена у Француском културном центру.

Професор др Љубомир Ерић, психоаналитичар, за Контекст 21, представио је своју нову књигу О цртежу.

Уредник је Марија Стевановић, редитељ Владимир Ђурђић.

број коментара 0 Пошаљи коментар