Мера за музику

Као и обично, ново издање музичког магазина "Мера за музику", доноси преглед најзанимљивијих догађаја током протекле две недеље.

Биће речи о два одлична концерта Београдске филхармоније ,са којом су свирали ирски пијаниста Бери Даглас и Сол Габета, једна од најпознатијих виолончелисткиња млађе генерације, која је и ексклузивно говорила за РТС.

Гледаоце водимо и на Лисабонску причу, али не ону коју је режирао чувени Вим Вендерс, већ ону коју је, на свој начин, осмислио млади београдски кореограф Александар Илић и која је премијерно изведена у оквиру овогодишњег Фестивала кореографских минијатура.

Подсетићемо и на стваралаштво композиторке Мирјане Живковић, чија су дела изведена на ауторском концерту поводом њеног 75 рођендана, на манифестацију "Дани Сарајева", чији је интересантан музички програм крунисан наступом познате певачице севдалинки Амире Медуњанин и чувеног џез пијанисте Бојана Зулфикарпашића.

Гледаоци ће чути и сјајног трубача Младена Ђорђевића, да виде како је прошао концерт "Пекиншке патке" после три деценије паузе и подсете се на шлагере које смо у неким срећнијим временима слушали на фестивалу "Београдско пролеће".

Уредник емисије је Марина Николић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар