Борба за живот: Рађање

У циклусу од шест телевизијских емисија, Би-Би-Си је покушао да, пратећи људски век у неколико етапа, визуелно што верније прикаже све фазе људског живота које нису видљиве голим оком. Њихов приступ теми, донекле екстреман и драматичан, огледа се и у самом наслову.

Од првог крика, од рођења, човек се, несвестан, бори за сваки удах. Јер, људско тело је комплексна машинерија чије функционисање изазива позорност науке, а одржавање, данас је то јасно, све више, зависи од њених носилаца.

У овој серији, први пут ћете имати прилику да продрете дубоко у унутрашњост људског организма. Први пут гледаоци ће моћи да виде поједине ћелије, нерве, органе који не престају у ритму да "производе" живот. Од првог до последњег тренутка живота, телевизијска екипа прати обичне људе и њихове лекаре у борби која се одвија у организму у тренуцима када је суочен са најозбиљнијим повредама и обољењима.

Јединствен чин рађања, стога, није само узбудљив са становшта емоција већ је и увод у екстремно стање које људски организам треба да преживи. Многи лекари, у то име, воле да направе параболу да никада нисмо толико близу смрти као кад присуствујемо рођењу: било да долазимо на свет, или дарујемо живот.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 16. јун 2010, 11:01) - :DDDD [нерегистровани]

:D

ovakve emisije nas uce da trebamo da budemo odgovorni prema sebi i prema svom organizmu, zdrava ishrana, kretanje i sve sto podrazumeva zdrav zivot.....

(понедељак, 17. мај 2010, 02:53) - Alexandra [нерегистровани]

:)

Emisija je i vise nego odlicna!!!
Treba je svakako pogledati.
Narocito korisno je prikazivati na casovima strucne nastave u srednjim medicimskim skolama!!!

(недеља, 16. мај 2010, 15:00) - Marijana [нерегистровани]

BBC

Ove emisije su veoma poucne,i jako interesante. Zanima me,u kojim ce se terminima pustati,i da li mogu pronaci reprize na inernetu?