Пркосећи смрти

У овој документарној драми о опсесивној потрази за доказима о загробном животу, редитељка Џилијен Армстронг истражује последње дане успеха вероватно највећег илузионисте свих времена.

Година је 1926. и Хари Худини (Гај Пирс) је интернационална звезда. Не само да његово илузионистичко умеће оставља публику без даха, већ му је и шарм омогућио да стекне хорде обожаватеља.

Али, иза Худинијевог победничког осмеха крије се немирно срце и измучена душа. Изолован славом и опхрван кајањем због тога што није био присутан да чује мајчине последње речи, Худини креће на турнеју по Шкотској и објављује да ће платити 10.000 долара свакоме ко може да успостави спиритуални контакт са његовом преминулом мајком.

Али, у својој одлучности да докаже да постоји живот после смрти, Худини постаје мета небројених шарлатана, превараната и самопрокламованих спиритуалиста.

Међутим, видовита Мери Макгрегор (Кетрин Зита Џонс) и њена ћерка и помоћница Бенџи (Соари Ронан)  чини се да су бађ оно што Худинију треба да би ступио у контакт са мајком. Али, то не значи да њих две немају своје мотиве када помажу чувеном илузионисти.

број коментара 0 Пошаљи коментар