Добро је, добро је знати ...

Пинална жлезда или средиште душе?

У овој емисији говоримо о пиналној жлезди, епифизи, средишту душе или по речима езотериста трећем оку. Да ли је епифиза одговорна за наше мисли.... Наука још увек нема одговор на то питање али је све више истраживања и нових сазнања о великој моћи мале жлезде.

Истраживања о функцији епифизе одвела су нас у Неурофизиолошку лабораторију на Институт за медицинску физиологију Медицинског факултета у Београду. Гост емисије је проф. др Оливера Станојловић, редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Београду која непрестано ради на иновирању програма високошколских установа, учествује или руководи бројним вишегодишњим пројектима САНУ и миснистарства науке као и Европским пројектима.

У полусатној емисији откривамо сазнања или претпоставке зашто се пинална жлезда везује за треће око, средиште душе... Да ли је и зашто епифиза маркер на средишњем делу мозга на ЦТ снимцима? Ако је епифиза у средишту и фонтанеле, шта се збива кад се фонтанела затвори - да ли тада почиње процес калцификације епифизе и да ли процес калцификације утиче на њену функцију?

Проф. др Оливера Станојловић објасниће улогу епифизе у лучењу мелатонина, како се малатонин синтетише, законитости циркадијалног ритма... Сазнаћемо како утичу старење и дегенеративне промене узроковане калцификовањем на мелатонин и функцију епифизе? Занимљиво је што се ова жлезда приказује у облику шишарке и као симбол налази се на врху Озирисовог штапа, сматрају је и важним аспектом у кретању кундалини енергије и веровало се да су деца, све док им је отворена фонтанела преко пиналне жлезде повезана са Божанском енергијом.

Ова мала жлезда свакако јесте веза спиритуалних ставова и класичних научних. Остаје питање да ли ће наука имати моћ да пробуди нашу интуицију, имагинацију, објасни необјашњиве предосећаје и везе.

Уредник и водитељ је Маријана Вук Мрђа, редитељ Драгица Гачић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар