Профил и профит

Материјални свет промовише нову меру вредности, а она се најчешће изражава новцем и капиталом!

Отварањем четвртог поглавља на путу приступа Србије Европској унији - поглавља о слободном кретању капитала наша земља постаје поуздан партнер многим инвеститорима. За задржавање тренда раста БДП-а, индустрије, аграра и запослености Србија се не може ослањати само на принцип одрживог развоја од 3 до 6%. За већи раст и задржавање тренда неопходан је капитал, он је тај који економије ограничених размера гура у сферу економија обима и обрта.

Слободно кретање капитала значи да чланице Европске уније као и земље које се придружују имају обавезе да уз неке изузетке уклоне сва ограничења кретања капитала, а о инвестиционим фондовима и њиховој функцији говори извршни директор инвестиционог фонда "Батагон" Владимир Микић.

Вредиш онолико колики ти је конто или колико имаш у земљишним круговима и вредносним папирима. Један човек своје речи и дела посветио је искону, живи од речи и књиге, написао је готово 40 романа, посветио их Богу, души и човеку. Може ли се данас живети од пера и речи говори нам писац, публициста, новинар Драган Дамјановић.

Уредник емисије: Милош Танасковић
Новинар истраживач: Милица Брковић
Монтажер: Владимир Крстић
Реализација: Зорица Мијаиловић

број коментара 0 Пошаљи коментар