Магазин Србија на вези

O Програму сарадње српске науке са дијаспором, као и о Програму за развој пројеката у области вештачке интелигенције, у "Магазину Србија на вези", говори др Милица Ђурић-Јовичић, директор Фонда за науку Републике Србије.

Вечити дерби између Звезде и Партизана, међу пет најзначајнијих дербија је у свету. Ривалство два београдска клуба почело је утакмицом 5. јануара 1947. године, пише на почетку књиге Дерби, Драгише Ковачевића, спортског новинара, који је више деценија, цео радни век, посветио афирмацији српског спорта. Пре него што књигу представи јавности, наши гледаоци ће бити у прилици први да је виде, а биће то прилика и да их подсетимо на најлепше голове.

Овај децембар у Београду пролази у знаку великог броја концерата највеће звезде са ових простора, Здравка Чолића, што је још једна потврда да су истинске звезде вечне.

У емисији, видећемо део из његовог гостовања у Магазину Србија на вези, прошле године, пред велику инострану турнеју, у којој Чола, причајући анегдоту из свог детињства, потврђује да је спорт његова велика љубав, једнако као и музика.

Из Чикага, са недавно завршеног Фестивала српског филма, за нашу емисију јавља се Александар Жигић.

Поред многих награда које је добио за своје стваралаштво у земљи и свету, академски сликар Предраг Пеђа Милошевић, недавно је добио и награду Милена Павловић Барили. Изложба у нашем студију представиће његово досадашње стваралаштво.

У музичком делу емисије наступиће група Легенде са својом новом песмом, као и Биљана Јевтић.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић
Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар