Еду глобал

Зашто пчеле изумиру? На ово питање одговор није ни мало једноставан а колико је ситуација озбиљна говори и податак да је Међународна унија за заштиту природе ставила пчеле на Европску листу угрожених врста.

Како су се државе удружиле да би заједничким мерама спречиле даље изумирање пчела сазнаћете у новом издању магазина Еду глобал. Сваки начин заштите пчела је битан а један од правих одговора на овај изазов је урбано пчеларство. На тај начин еколошки освешћени грађани али и компаније и институције показују друштвену одговорност и бригу. Посетили смо групу урбаних пчелара у Београду, сазнали како су се удружили, ко им је помогао и шта све чине како би зауставили изумирање малих, драгоцених бића...

Климатске промене узимају свој данак а последица је све више. На Исланду је постављен споменик првом глечеру који је нестао и то је својеврсна опомена целокупном човечанству. Нучници упозоравају да се велики глечер Монтераш на источним Алпима топи и да на дневном нивоу губи огромне количине леда.

У мору упозоравајућих вести о стању биљног и животињског света на нашој планети, верујемо да ће вас обрадовати прича о Тепих ливади и успешном узгајању пужева у Италији.

Водиомо вас у Турску где је отворен први музеј посвећен такозваној турској кафи, старој преко пола века а видећете и јединствену колекцију шољица за кафу. Пријатно освежење стиже нам из Лапоније из градића Кеми у којем се налази бајковити снежни замак који је могуће видети чак и лети.

Уредник Наташа Нешковић

број коментара 0 Пошаљи коментар