Магазин Србија на вези

У години када Радио Београд прославља 95. рођендан са радом почињу четири радијска канала на РТС Планети који су намењени свим генерацијама на свим меридијанима.

Покретање нове медијске услуге прати дигитализацију Звучног архива Радио Београда. Гост емисије Магазин Србија на вези је руководилац Службе медијских услуга Радио Београда Снежана Грујић.

Стогодишњица од завршетка Првог светског рата била је прилика да нас уметници и филмски ствараоци у својим делима подсете на страдање српског народа с почетка двадесетог века. Тако је и радња филма "Кад наранџа у Сланце дође" својеврсни осврт на ову тему. Филм ће бити представљен у дијаспори уз подршку наших људи и Српске православне цркве. Гост емисије сценариста филма Милан Гобељић.

Село Јабуковац у општини Неготин познато је по веома ангажованој дијаспори из Аустрије. Срби из Беча организовали су хуманитарну акцију у сарадњи са организацијом "Самаритербунд", која је, заједно са градом Бечом, селу Јабуковац недавно донирала једно комплетно опремљено амбулантно возило. Из Беча се јавља Вера Марјановић.

Хуманитарна организација "За невидљиве хероје" из Торонта је минуле године помогла четири породице бораца са косметског ратишта. Прошлог викенда су, под слоганом "Ране су нам заједничке" организовали ново донаторско вече. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

У Мелбурну је у црквеној општини Свети Архиђакон Стефан у Кизбари, литургијом, свечаном литијом и пригодним културно - уметничким програмом, обележено осам векова самосталности Српске православне цркве и 70. година постојања, рада и организованости на Петом континенту. Прилог су припремили Драган Гавриловић и Младен Крстић.

Музички гости емисије Данка Стоиљковић и Жарко Данчуо.

Уредник емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Драгица Гачић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар