Хроника фестивала Егзит 2019 - трећа емисија

И у трећој емисији коју РТС емитује уживо из Новог Сада, са 19. Егзит фестивала, сазнаћете и видети све најважније и најатрактивније садржаје овогодишњег издања фестивала а водитељи у студију угостиће и музичке звезде које наступају на фестивалу, као и познате личности из света културе и уметности.

У импровизовани студио РТС- а, стићиће „највећа британска нова звезда"- Том Вокер, који је песмом „Leave a Light On", освојио топ листе и срца публике широм планете. То су потврдиле и предстојеће „Брит награде" номинован је у две категорије- за најбољег новог извођача и за најбољи британски сингл.

За РТС ће интервју вечерас дати и чланови бенда Грета Ван Флит, који чине три брата и њихов друг из детињства. За њих кажу да на сваком наступу подсећају на саму есенцију рокенрола: рифови који опседају тело, бас и бубањ који га покрећу и суперсоничан глас који заједно потврђују да је рокенрол заиста вечан. Просек година у бенду једва пребацује двадесет, а иза себе већ имају освојену америчке топ листе јер се њихов албум првенац "Anthem of the Peaceful Army", издат у октобру, нашао на самом трону Билборд Хард Рок и Топ Рок албума, као и на високом трећем месту опште Билборд листе албума, на којој у овом целом веку доминирају поп извођачи.

Водитељи Хронике 19. Егзита угостиће и чланове бенда Chase & Status Rtrn II Jungle али и домаће музичаре- бенд „Буч Кесиди" и представнике Bassivity сцене (уочи наступа на Фјужн бини фестивала).

Егзит фестивал је од оснивања познат по посвећености друштвеном активизму, за протеклих 19 година спроведено је много великих и значајних друштвено- одговорних кампања, акција и пројеката. Вечерас ће гости Хронике Егзита бити и представници Фондације Новак Ђоковић и Егзит фондације,који ће представити заједничке планове у наредном периоду и актуелну националну кампању која траје од почетка 19. Егзита- "Да и за мене буде места- изградимо вртиће заједно". Партнер ове кампање је Радио- телевизија Србије. 

Неке од домаћих глумачких звезда, којe на фестивал долазе као љубитељи музике и верна публика, повериће у овој емисији своје музичке афинитете али и утиске о овогодишњем Егзиту: Слобода Мићаловић, Радован Вујовић, Петар Стругар, Душан Лајовић, Виктор Савић, Бојан Перић, Александар Радојичић, Ненад Пагонис, Милена Радуловић...

Уживо у овој емисији пратићемо и концерт Тома Вокера.

ТВ пренос осталих најатрактивнијих концерата 19. Егзит фестивала, са три највеће бине- можете пратити након поноћи на Првом програму РТС-а.

Водитељи Хроника фестивала Егзит: Кристина Раденковић (ТВ лице РТС), Стефан Јовчић (ТВ лице емисије "Бунт" и 5. Бунт рок фестивала РТС- а), Уна Сенић (водитељка и новинарка), Констракта (Ана Ђурић- певачица, текстописац и композитор у групи "Земља грува") и новинар Галеб Никачевић.

Уредница специјалних емисија о 19. Егзит фестивалу је Бранка Главоњић а уредници ТВ преноса су Доброслав Предић и Ања Рогљић.

број коментара 0 Пошаљи коментар