Kроз црвоточину: Како изгледају ванземаљци?

Широм галаксије постоје разни несвакидашњи светови. Неки су комплетно сачињени од воде, док су други преплављени отровним гасовима. Каква се бића могу развити у таквим срединама? Могу ли она да личе на земаљска? Или је тамо живи свет попримио нове и за нас неочекиване облике? Како изгледају ванземаљци?

"Kроз црвоточину", америчка документарна телевизијска серија са Морганом Фрименом у улози наратора, истражује мистерије нашег постојања повезујући најбриљантније истраживаче данашњице и најсмелије идеје из граничних поља науке.

Први пут у историји човечанства знамо да је свемир препун планета, необичнијих него што смо икад могли и да замислимо, планета на којима би можда могао да постоји ванземаљски живот. Али како би та бића изгледала?

Сви смо ми производ средине у којој живимо. Не можемо знати како изгледа ванземаљац док га не видимо. Али, као детективи који јуре непознатог осумњиченог, биолози и астрономи почињу да склапају слику.

Како би могли изгледати ванземаљци, погледајте у новој епизода серије "Кроз црвоточину са Морганом Фрименом", која је на програму у уторак 21. маја у 22.23 на РТС 2.

Обрада Редакција научног програма РТС
Одабрала Марија Стевановић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар