Између игре и математике

После првог циклуса од 10 емисија, следи наставак серијала "Између игре и математике". Ова серија од десет емисија бави се обрадом основних појмова из математике прилагођеном најмлађем узрасту ученика основне школе.

У емисијама, које трају до 15 минута, обрађују се следеће теме: комбинаторика, сабирање и одузимање са преласком десетице, множење, дељење, обим геометријских фигура, круг, половина, трећина, петина, десетина, мали детективи, прича о Гаусу...

Серија има за циљ да се најмлађи кроз игру и забаву упознају са основним појмовима из математике. Овај узраст захтева највећу пажњу, и од њихове припремљености зависи и њихово касније укључивање у рад и разумевање наставе из овог предмета.

Идеја уредника подразумева један занимљивији и опуштенији приступ и деци и темама. У рад су укључена и два кловна-аниматора, који својом интересантном причом подстичу децу на разговор и на тај начин се долази до одговора и објашњења у вези са овим појмовима. Ово је све употпуњено одговарајућом графиком и анимацијом, која помаже да све буде још јасније и прецизније.

Тренутно се сваког уторка на Другом програму у термину школског програма емитују епизоде првог циклуса серије и надамо се да их деца са уживањем прате.

Уредник серије: Тања Чанић-Млађеновић
Сценарио: Александра Росић
Редитељ: Лела Јањић
Глумили: Паја Бадрљица - кловн
Петар Марић - кловн
Деца: Мила Млађеновић, Лена Млађеновић, Коста Брајовић.

У првој епизоди, под називом Сабирање и одузимање са преласком преко десетице, најмлађи ће се упознати са лакшим начином сабирања и одузимања. Уз игру и шалу сазнаће како је кловн Паја, наравно уз њихову помоћ, научио да брзо израчуна колико коштају слаткиши.

број коментара 0 Пошаљи коментар