Архетип модерне бајке

У трећој епизоди серије "Архетип модерне бајке", биће речи о архетипу аниме и анимуса, о томе ко су прави хероји и колико су бајке битне у нашем детињству.

Проф. др Жарко Требјешанин, врхунски психолог, изнеће занимљиве податке о томе које су бајке најполуларније у свету и код нас, колико се бајке уопште читају и због чега је добро не мењати њихову суштину. О архетипском јунаку и херојима, говориће др Зоран Миливојевић психијатар и психоаналитичар. Са посебном пажњом препоручујемо дивне речи оца Илариона Ђурице, који се обраћа деци и учи их правим вредностима о којима се приповеда у бајкама а истине су за цели живот.

Шта инспирише савремене писце у бајкама сазнаћемо од Владиславе Војновић драматурга и писца, као и од Весне Видојевић Гајовић ТВ уредника и писца. Зашто су бајке важне у најранијем узрасту, како их треба причати и због чега их треба испонова казивати, објасниће Весна Ненадић Јевтић, психолог.

То није све, кроз ову епизоду анализираћемо једну од најпопуларнијих бајки у свету Црвенкапу а глумица Паулина Манов започеће приповедање модерне бајке о девојци Врби...

Уредник, Наташа Нешковић. Редитељ, Сунчица Јерговић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар