Културни центар

Средину маја у Београду обележавају важне манифестације, фестивал документарног филма Beldocs и Београдска интернационална недеља архитектуре Бина.

На Beldocs-у су, између осталог, приказани филмови о идентитетима и политикама градова, као и борби грађана да задрже достојну животну свакодневницу. Недеља архитектуре је представила савремене приступе који настају у новим контекстима, друштвеном, политичком и технолошком.

Користећи ове манифестације као оквире, Културни центар истражује данашње праксе градских политика. Бавићемо се променама у идентитетима градова, њиховом односу према историји и наслеђу, али и питањима функционалности свакодневног живота.

О овим темама говоре Јелена Ивановић Војводић, архитекта и један од оснивача Београдске интернационалне недеље архитектуре (БИНА), Снешка Квадвлих-Михаиловић, генерална секретарка организације Европа Ностра, редитељи Иван Марковић и Фредерик Солберг.

У емисији ће бити речи и о књизи "Joy Division - Део по део" Пола Морлија, изложби "Несврстани сувенири" Маје Гецић у Музеју примењене уметности, фестивалу "Мали језици пишу велику књижевност", концерту групе "Still Corners" у Дому омладине Београда, књизи Миомира Петровића "Митопоетике", као и о документарним филмовима о Влади Дивљану и Електричном оргазму. У Феномену ће се размотрити рото романи, док је Јубилеј посвећен педесетом рођендану стрипа Алан Форд. На Танку линију стаје јапански редитељ Казуо Хара, гост Beldocs-а.

Централни гост емисије је позоришни редитељ Борис Лијешевић.

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић
Одговорни уредник редакције за културу и уметност: Данијела Пурешевић
Креативни директор: Борис Миљковић
Уредник емисије: Ана Тасић
Редитељ: Иван Буквић
Монтажер: Горан Мијић
Аутори рубрика: Марија Ненезић, Ана Тасић, Христина Василијевић, Јасмина Мијић, Зорица Којић, Александар С. Јанковић
Новинари: Јелена Виденовић и Јасмина Мијић
Водитељ: Жељко Максимовић

број коментара 0 Пошаљи коментар