Културни центар

Протекле недеље Министарство културе и информисања у целости је објавило резултате конкурса за финансирање или суфинансирање пројеката из области савременог стваралаштва у Републици Србији за 2019. годину, у које је уложено више од 500 милиона динара.

Овај годишњи конкурс од велике је важности за функционисање наше културне сцене, а његови услови, као и резултати, увек су у жижи интересовања, али и критичког преиспитивања свих њених актера, као и шире јавности. Овај конкурс, на који је стигло око 2000 пријава, у фокусу је вечерашњег Културног центра. О њему говоре: Ђурђијана Јовановић, самостални саветник у Министарству културе и информисања Републике Србије, Димитрије Пецић, визуелни уметник и декан Факултета ликовних уметности у Београду, затим, одговорни уредник недељника НИН, Милан Ћулибрк, власник Галерије Рима, Александар Милојевић, и председник управног одбора Асоцијације независне културне сцене Србије, Лука Кнежевић Стрика.

У јубиларном стотом издању Културног центра биће речи и о: феномену постдигиталног доба, осамдесетом рођендану Бетмена, као и четрдесетом рођендану филма "Житије Брајаново" Монтија Пајтона, о "Антиратном дневнику" Горана Сарића, актуелним позоришним изведбама текстова Боре Станковића, ретроспективи Желимира Жилника у париском Бобуру, гостовању аустријског мултимедијалног уметника Виргила Вилдриха у Београду, али и о судбини мајмуна Емила коју у склопу поставке у Галерији КЦБ-а истражује мултимедијална уметница Андреа Палашти,.

О томе шта је добро а шта лоше у његовом видокругу, говори редитељ Младен Матичевић.
Гост недеље је глумица Јелисавета Сека Саблић.

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић
Одговорни уредник Редакције за културу и уметности и уредник емисије: Данијела Пурешевић
Креативни директор: Борис Миљковић
Аутори рубрика: Ана Тасић, Александар С. Јанковић, Марија Ненезић, Христина Василијевић, Јасмина Мијић, Јелена Виденовић.
Водитељ: Жељко Максимовић
Монтажер: Горан Мијић
Редитељ: Иван Буквић

број коментара 0 Пошаљи коментар