Мира Адања Полак: Ексклузивно

Важно је волети

Три приче које говоре да је веома важно радити посао који се воли јер енергија коју улажете у посао се вишеструко појачава а да то и не осетите јер како другачије објаснити ентузијазам који краси ове особе које у свом раду виде много више од самог посла.

Посетила сам Ханса Улбрихта Обриста критичара, кустоса историчара уметноасти у Лондону који се налази на челу светски чувене галерије Серпентајн у Лондону.

Овај човек одређује карактер уметности, проглашава нешто важним и напредним и шта је оно што ће остати запамћено у уметности 21. века.

Био је и у Србији обишао многе атељее младих уметника. Са њим сам обишла пар необичних експоната ове галерије уз његово објашњење

Светлана Меиехофер која живи у Лондону покренула је часопис "Артем" који говори о уметности живљења где у написима о нашој земљи и људима Енглези могу да сазнају нешто више од уобичајених свакодневних информација. Часопис се штампа на енглеском и српском и одликује га невероватна селекција која тумачи и приближава различитости. У Лондону је била промоција часописа у оквиру традиционалног месеца Србије.

Млада балерина Рајна Ремовић добила је велику награду Валентине Козлове прима балерине Бољшој театра још из времена Совјетског Савеза, а била је и балерина Њујорк Сити балета. Она је Рајну Ремовић наградила посебном наградом за извођење као и фондација Серж Лифар у Њујорку. Том приликом младој балерини понуђена је стипендија Валентине Козлове за усавршавање у класичном балету у Америци. Током боравка у Београду јер се иначе школује на мађарском Плесном универзитету у Будимпешти, снимила је и спот којом приликом је снимљен овај разговор.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]