Културни центар

У последње време нашу јавност пречесто потресају проблеми око избора директора институција културе. Од позоришта у Београду и Сомбору, преко Библиотеке града Београда, до Музеја савремене уметности.

У емисији се истражује актуелна проблематика бирања директора институција културе, затим сукоби који настају због проблематичних услова конкурса које прописују различити статути институција, као и узроци и околности бројних притисака, сукоби између политике и струке, и њихови различити исходи.

О овим темама ће говорити Татјана Бребановић, главна повереница синдиката "Независност" Библиотеке града Београда, Слободан Накарада, в.д. директора Музеја савремене уметности, Жељко Јовановић, в.д. председника Управног одбора Библиотеке града Београда и Вања Ненадић, глумица Народног позоришта Сомбор.

У емисији ће бити речи и о фестивалу "Седам величанствених", изложби Владимира Алексића у галерији X Витамин, концертима ансамбла "Метаморфозис" и оркестра "Академија кончертанте" на Коларцу, о новој збирци прича Милете Продановића "О папагајима и предаторима", премијери представе "Коферче" у Мадленијануму, филму "Балканска међа", као и о новим албумима Тихомира Попа Асановића и Бориса Белеа, некадашњих чланова група "Тајм" и "Булдожер". Рубрика Јубилеј је посвећена педесетогодишњици од слетања на Месец и последицама које је то оставило на пољу уметности и културе. У рубрици Феномен ће бити истражени холограмски наступи, а на Танку линију овај пут стаје визуелни уметник Александар Зограф.

Централни гост емисије је драматург Предраг Перишић.

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић
Одговорни уредник редакције за културу и уметност: Данијела Пурешевић
Креативни директор: Борис Миљковић
Уредник емисије: Ана Тасић
Редитељ: Иван Буквић
Монтажер: Горан Мијић
Аутори рубрика: Марија Ненезић, Ана Тасић, Александар С. Јанковић, Александар Жикић, Јасмина Мијић, Христина Василијевић
Новинар: Јелена Виденовић
Водитељ: Жељко Максимовић

број коментара 0 Пошаљи коментар