Српска економија

Екологија је централна тема овонедељне емисије. О томе се разговарало на српско-грчком пословном форуму на којем је истакнуто да без сарадње на пољу економије и заштите животне средине није могуће сачувати нашу планету.

Потписан је споразум о сарадњи две земље које ће размењивати знања, људе и иновације у тој области. Министар заштите животне средине Горан Триван је истакао да ћемо користити искуство Грчке у примени циркулане економије као новог приступа управљања отпадом. Србији у области екологије предстоје, пре свега финансијски изазови, каже Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије која је била домаћин Пословног форума Србија-Грчка.

О изазовима, подстицајима и месту Србије када је реч о екологији у рубирици "Три питања за привреднике" разговарали смо Филипом Радовићем који је већ шест година на челу Агенције за заштиту животне средине.

Били смо на Глобалном лидерском самиту који се одржава једном годишње у Србији. На једном месту се окупљају лидери из бизниса, политике, непрофитних организација који имају позитиван утицај на дешавања у свету. Стручњаци из различитих области преносећи своје искуство и знања утичу, пре свега на младе да се развију као лидери у свом послу мењајући тако читаво друштво.

Представљамо вам профил Одељења за процену и вођење вредности непокретности Републичког геодетског завода. Реч је о мултидисциплинарном тиму који се бави прикупљањем, контролом, обрадом и анализом података прометованих кућа, станова, гаража, локала и земљишта. Тако настаје Регистар цена непокретности који је доступан свим грађанима.

Уредница емисије: Данка Милошевић

број коментара 0 Пошаљи коментар