Бунт: Smoke Mardeljano

Овонедељно специјално издање Бунта посвећено је једном од најзначајнијих имена регионалне хип хоп сцене - Smoke Mardeljanu.

Милош Стојановић, познатији као Smoke Mardeljano, први пут стаје за микрофон 2004. године. Његови почеци су везани за Вождовац, београдски крај где је одрастао и заволео реп, којем остаје бескомпромисно одан у његовом изворном облику. Његове песме су на неки начин хроника живота, у којима искрено описује многобројна искуства и искушења, на којима је искалио свој карактер. Искреност, доследност и чврст став га чине једним од најаутентичнијих домаћих реп аутора, који је врло брзо освојио цео регион и остварио низ успешних сарадњи.

Почеци репа код Smoke Mardeljanа су везани за групу Мрак Клан, коју је основао заједно са Повлом и Џијем. За независну издавачку етикету LTDFM објављује ЕП 2012. и албум "Знаш ме, знам те" 2015. године. Актуелни албум "Ја репујем" објављује као самиздат 2017. године. Са тог албума, у студију Бунта је извео песму "Ја репујем", али и премијерно две нове песме "Street Blues 2" и "Хвала хип хоп" заједно са DJ Raid-om.

Ауторка емисије: Бранка Главоњић
Новинарка: Катарина Вујовић
Редитељ: Миодраг Коларић

број коментара 0 Пошаљи коментар