Свет будућности: Потпуно другачија возила

Захваљујући одважности данашњих научника, изгледа да ће живот у будућности бити знатно другачији.

Како ћемо изгледати, где ћемо живети, шта ћемо учити и радити где ћемо становати и како ћемо стизати на посао... Кроз серијал "Свет будућности" (производња СИ-БИ-ЕС Њуз Продакшн (CBS News Production)) представљена су достигнућа науке чија примена још увек делује да је далеко од нас.

Чиме ћемо се превозити у будућности? Хоћемо ли моћи да возимо и по земљи и под водом? Са десетином литра бензина на 100 километара? Без точкова, у возилима инспирисаним природом?

Моћи ћемо да бирамо између пауколиког превозног средства са осам ногу, "два-у-један" аутомобила који се из малог градског претвара у возило значајних габарита. За брзу вожњу имаћемо на располагању кола која за тридесет секунди развијају брзину од 500 километара на час, а најбоље од свега је што таква возила неће загађивати околину...

У будућности, инжењерима ће границе постављати само њихова машта! Једног дана на потпуно другачијим возилима искусићемо вожњу која нам сада делује немогућа, и то возилима која пружају и забаву и функционалност, а која ће бити бржа од свих које смо досад упознали.

Како ће изгледати нова генерација возила? Погледајте у новој епизоди серијала Свет будућности која је на програму у уторак 25. фебруара у 21.45.

Уредник страног програма Редакције научног програма Марија Стевановић.

број коментара 0 Пошаљи коментар