Театрологике: Ермин Браво

За Театрологике говори глумац из Сарајева Ермин Браво.

Публику и критику освојио је својим позоришним улогама. Професор је на Академији сценских умјетности у Сарајеву и добитник значајних позоришних признања. 

Глумио је у многим представама: "Олуја", "Ножеви у кокошкама", "Ромео и Јулија", "Хелверова ноћ", "Четврта сестра", "Кошмар о Босни", "Живот је сан", "Хипермнезија" те филмовима "Римејк", "Грбавица", "На путу", "Мушкарци не плачу".

Добитник је два "Ловорова вијенца" за глумачке креације на међународном театарском фестивалу МЕСС, као и глумачке награде на Фестивалу експерименталних сцена у Каиру и међународном Фестивалу Глумца у Никшићу. Филмске награде укључују и награду за најбољег глумца на филмском фестивалу у Сан Франциску  за улогу у филму "Римејк".

Серијал "Театрологике" је посвећен уметницима из региона који у овом тренутку у позоришту стварају инспирисани савременошћу. Они се у својим остварењима баве актуелним проблемима који оптерећују савремени свет или класична дела тумаче из визуре овог времена. То су представници генерације која другачије ствара у позоришту и која другачије мисли о друштву.

Аутор и уредник Оливера Милошевић
Сниматељ Владимир Ђурић
Монтажа Богдан Чургуз
Режија Срђан Ћешић

Серијал је реализован уз помоћ Министарства за културу и информисање.
Продуценти серијала су Хартефакт продукција, портал Ремаркер и Радио-телевизија Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар