Мало ви, мало ми: Радни центар-доживотно учење

ШОСО "Милан Петровић" из Новог Сада, за разлику од других установа тог типа у Р. Србији, поред образовања обезбеђује и могућност упошљавања и радне терапије особама са инвалидитетом након завршеног периода образовања.

На тај начин се надомешћује празнина и вакум који најчешће настаје у породицама са питањем како и где након школовања. Раније су у нашој земљи постојале заштићење радионице али њиховим укидањем многе особе са инвалидитетом су отале без те евидентне подршке када је реч о могућности запослења или терапије уз рад. То већ дуги низ година ова школа успева да превазиђе отварањем Радно терапеутских јединица у којима бораве сви они корисници који желе да и кроз рад наставе дружење и корисно проведу своје време.

Одговрност коју према својим суграђанима са специфичним потребама и интересовањима показује ова установа и град Нови Сад би требало да постану модел за читаву нашу земљу. Екипа РТС-а забележила је како изгледа један радни дан корисника радног центра у школи "Милан Петровић" у Новом Саду.

Уредник емисије: Косовка Ивковић-Бобић
Сниматељ: Мр Бранко Пелиновић
Монтажер: Марија Аранђеловић

 

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар