ТВ Театар: Хипермнезија

Јануарски циклус емисије ТВ Театар биће посвећен представама насталим према документарном предлошку - текстовима који су настали како кроз интервјуе са обичним људима, тако и кроз разговоре и исповести извођачке и ауторске екипе представе.

Документарни позоришни израз, као вид постдрамског театра, у једном тренутку био је у великој мери заступљен на нашим позоришним сценама, уводећи промене и нов приступ у процесу рада на тексту и представи.

Тако ће 12. јануара бити емитован снимак представе Хипермнезија, у режији Селме Спахић и продукцији Битеф театра и Хартефакт фонда.

Настала на основу сећања и исказа осморо глумаца из региона, ова представа кроз личне приче о односу деце и родитеља, пружа слику друштвено-политичких прилика на територији бивше Југославије, током и након ратова и националних сукоба. Текстуални предложак настао је кроз рад редитељке, глумаца и драматурга Наташе Говедарице и Филипа Вујошевића.

Играју: Маја Изетбеговић, Јелена Ћурувија, Тамара Крцуновић, Милица Стефановић, Ермин Браво, Албан Укај, Санин Милавић, Дамир Кустура.

Уредница ТВ Театра: Тамара Барачков

број коментара 0 пошаљи коментар