Писмо за Деда Мраза

"Писмо за Деда Мраза" је новогодишња играна ТВ драма за децу, у којој бајковитост новогодишње чаролије мења живот породице о којој је реч: родитељи, иначе обузети послом и обавезама, схватају да су деци потребни родитељи, а не скупи поклони које ће купити зарађеним новцем. Овим филмом се уједно исправља и једна стара неправда једног непослатог писма Деда Мразу...

Драма се кроз бајковит тон бави догађањима у новогодишњој ноћи. Родитељи, сазнавши да дечје писмо нису послали Деда Мразу, а заправо не знајући шта њихова деца уопште желе, схватају да им је место ту, са децом и да је то битније од било које прославе са пословним партнерима. Међутим, деца не желе родитеље назад, јер су сазнали од своје баке да Деда Мраз не долази у куће у којима има неког ко у њега не верује, а тата не верује. Читава радња заснована је на покушајима родитеља да се врате у своју кућу и покушајима деце да припреме дочек за Деда Мраза, чврсто верујући да ће испуњење њихових жеља донети највећу срећу у њихов дом.

Драма "Писмо за Деда Мраза" је превасходно намењена деци, али порука коју шаље се односи на родитеље, јер кроз причу о Новој години, која је за већину људи "нада у боље сутра", прича причу, не само о мењању целе породице у нешто боље, већ кроз то промовише заједништво, маштовитост и нематеријалистички поглед на свет - као бољи систем вредности од оног који углавном данас влада.

Новогодишња је ово ноћ,
Која има дивну моћ,
Крила маште она даје,
Враћа све што недостаје.

Крила маште шири јако,
У свет нови крочи лако,
Ту се лети, сања, пева,
Срећа са свих страна сева.

Да ти буде сваки дан
Леп као блистав сан,
Сваки трен у себи чувај,
Бајку ову очувај.

Хвала, Нова годино, хвала, Деда Мразе,
хвала ти што блиста и наш дом, и кућа,
хвала ти за бајку коју си нам дао,
па је наша породица сасвим свемогућа!

(Породични сонг из филма "Писмо за Деда Мраза", Јелена Попадић Сумић)

Уредник и сценариста је Јелена Попадић Сумић, редитељ Бранко Вучић, директор фотографије Дарко Станојев, сценограф Тања Ивановић, костимограф Ирина Митриновић, композитор сонгова Срђан Марковић, монтажери Тихомир Дукић и Марко Тисовец

У драми играју: Игор Ђорђевић (као тата), Горица Поповић (као бака Јоја), Зорана Бећић (као мама) и деца, Петра Ђорђевић (као Нађа) и Андрија Палинић (као Мата).

број коментара 0 Пошаљи коментар