Магазин Србије на вези

Војин Васовић, филмски и позоришни редитељ, аутор је кратких анимираних филмова "Сваких пет минута" и "Био двапут један краљ". Филмови су постигли изузетан успех на многим светским фестивалима. Војин ради као професор анимације на Академији уметности у Београду, а диплому са студија експерименталног позоришта у Торонту искористио је да лакше повеже канадску и српску филмску и позоришну сцену.

Рад на холивудским блокбастерима, могућа кандидатура за филмску награду Оскар, висок ниво професионалности у послу, стручан млади кадар, разлог су да угостимо и Иву Миоковић из Crater Studio за визуелне ефекте и анимацију.

Платформа РТС Планета промовисана је недавно у Чикагу. О утисцима са промоција одржаних, између осталог, и у Генералном конзулату Републике Србије, и новим дешавањима у многобројној српској заједници у "граду ветрова", разговарамо са Татјаном Ћитић, помоћником извршног директора РТС за развој.

Са Србијом на вези, из Јоханесбурга, са једном лепом причом, биће Драган Давидовић, председник Управног одбора Српског КУД "Африка".

Стефан Ђоковић, српски тенор и пијаниста, недавно је привукао велику пажњу својом модном колекцијом и ревијом коју је назвао "Вече у опери". Упоредо завршава мастер студије соло певања у Лондону, и докторске студије на одсеку за клавир у Београду. Овај мултиталентовани уметник је гост Магазина.

Невена Божовић говори о последњем синглу а Балетски студио "Пирует" најављује новогодишњи концерт поводом 10. године постојања.

Уреднице емисије: Мирјана Николић и Јелена Ђорђевић Поповић

Музички уредник: Бранка Лолић

Редитељ: Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар