ТВ Театар: Јовча

Бора Станковић, "Јовча", Шабачко позориште

"Јовча" је прича о човеку који је због своје неконтролисане љубави према кћери Васки уништио и њу и читаву породицу", рекао је о својој представи редитељ Југ Радивојевић, који је и драматизовао познати текст Боре Станковића.

Представу "Јовча" приказујемо као последњу у априлском циклусу ТВ Театра, "Српска позоришта".

Успешан и много пута награђиван, ансамбл Шабачког позоришта је комад, један од најконтроверзнијих Станковићевих текстова, одиграо са огромним успехом, који су жирији бројних фестивала препознали и наградили.

У улози Јовче, врањанског домаћина који је опседнут својом кћери, на рачун свих осталих емоција, наступио је првак театра, Зоран Карајић. У улози Томе био је Слободан Петрановић, а Арсу је тумачио Синиша Максимовић. У осталим улогама су Петар Лазић, Љубиша Баровић, Владимир Милојевић, Страхиња Баровић, Ивана Јокић, Анета Томашевић, Нина Јанковић и други.

Занимљив декор, дрво са кога, као и Јовчин живот, нестају гране, креирао је један од најзнимљивијих сценографа данашњег театра, Александар Денић, који је аутор и костима у овом сценском делу.

Кореограф је био Петар Пјер Рајковић, а живу музику на кланирету извео је Коста Павловић.

Уредник ТВ Театра: Мирјана Лазић
ТВ адаптација и режија: Андреа Ада Лазић

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 29. апр 2018, 01:20)
Аца Алексић [нерегистровани]

Није мали Париз већ је велики Шабац

Браво!!!!
До суза ме довело. Аутентича и врхунска глума оживела је карактере са којима сам живео и чији менталитет кроз ваше прецизно тумачење осећам. Сцена, режија и симболика стварају и појачавају уверљивост и бришу границу између фикције и стварности чинећи гледалиште учесницима живог догађаја. Директна емоција. Оно што уметност и треба да буде!
Жао ми је што нисам имао част да уживо одгледам представу.
Посебан поздрав за Љубишу и Страхињу од бившег пашенога!