Српска економија

Улога женског предузетништва у домаћој привреди постаје све значајнија на путу креирања снажне и одрживе економије.

Жене у Србији које су укључене у бизнис заједницу суочавају се са бројним изазовима и проблемима. Међутим, њихов статус из године у годину је бољи и има већу подршку државних институција.

Жене у Србији све чешће покрећу самосталан посао. Многе од њих то раде из нужде или због недостатка посла. То је један од многобројних начина да се покаже значај женског предузетништва у држави. Јавне институције пружају подршку женама које су заинтересоване да покрену свој посао и на тај начин се самозапосле. Иако је домаће друштво и даље веома скептично у односу на укљученост жена у пословни и привредни сектор, едукација у том смеру пружа одличне примере успешности жена у бизнис заједници.

О значају женског предузетништва у Србији и његовом утицају на развој домаће привреде, каква је на овом пољу пракса у Бечу, о подршци коју Национална служба за запошљавање пружа женама-предузетницима, као и о најновијим вестима из света економије за "Српску економију" говоре повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, директорка Центра за маме Јована Ружичић, портпаролка Привредне агенције Беча Уши Каинц, председница бечке општине Херналс Илзе Фефер и Драгана Конаков из Националне службе за запошљавање.

број коментара 0 пошаљи коментар