Шпијун који ме је волео

Шпијун који ме волео је британски акцијски трилер из 1977. године. То је десети филм из серијала о Бонду и трећи с Роџером Муром у главној улози. (The Spy Who Loved Me, 1977)

Џејмс Бонд удружује снаге са Ањом Амасовом, лепом руском шпијунком, да би разрешио тајанствене нестанке руске и енглеске нуклеарне подморнице.

Прва станица је Египат где Бонд покушава да пронађе особу, која преко посредника продаје микрофилм са нацртима за откривање подморница ономе ко да највећу понуду. Након неколико убистава постаје јасно да неко трећи не жели да дође до продаје микрофилма, а траг води на Сардинију до бродског магната Карла Стромберга и његовог необичног подводног царства. Бонд и Амасова истражују око његовог необичног здања, све док их заједно с подморницом не прогута огромни нафтни танкер у коме се већ налазе две отете подморнице. Стромбергов план је да нуклеарним нападом на Њујорк и Москву изазове трећи светски рат. Они који преживе биће присиљени да живе под водом што представља остварење Стромберговог сна.

Бонд ће морати да спречити испаљивање ракета али и спаси лепу Рускињу, при чему га без престанка омета Џовс, див с оловним зубима...

Улоге: Роџер Мур, Барбара Бач, Курд Јургенс, Ричард Кејл...
Режија: Луис Гилберт

 

број коментара 0 пошаљи коментар