Опера In vivo: Дива In vivo

Да ли се оперска дива рађа или је стварају друштво, окружење и популарност? Шта је све, поред доброг гласа, потребно како би уметник постао и опстао као врхунски солиста?

Да ли је џет сет врхунска уметност или гламур који звучи празнином? Ово су само нека од питања о којима су говорили неки наши најпознатији оперски уметници: Бисерка Цвејић, Радмила Бакочевић, Милка Стојановић, Јелена Влаховић, Јасмина Трумбеташ Петровић, Ненад Јаковљевић, Јанко Синадиновић и Иван Томашев.

Емисија "Дива In vivo" је друга епизода серијала "Опера In vivo" који је снимљен у Народном позоришту, у време док су трајале припреме за поставку нове верзије једне од најпознатијих Вердијевих опера - Аида. Пратећи све што се дешавало на сцени и иза ње, око наше камере, забележило је много занимљивости из живота оперских певача. Биће то прилика да се види како изгледа процес припреме једне оперске улоге од почетка до краја и шта све треба урадити како би се ушло у лик који се тумачи. Најлепше оперске арије допринеће утиску да је ово емисија за уживање.

Уредник и водитељ: Невена Младеновић Благојевић
Редитељ: Сунчица Јерговић

број коментара 0 пошаљи коментар