Студио знања: Борба добра и зла

Да ли је човек главна арена добра и зла? Јесу ли ове две супротности скривене у нашим генима? Постоје ли оне међу биљкама и животињама и на који начин се испољавају? Можемо ли их измерити уз помоћ квантне физике? Које технике могу да нам помогну да сузбијемо зло у себи, а подстакнемо добро?

У овонедељном издању "Студија знања" тражимо смисао вечне борбе добра и зла, која интригира и инспирише сваког од нас. Одакле долази добро, а одакле зло у човеку и да ли пракса потврђује да се добро добрим враћа рећиће нам психотерапеут проф. др Невена Чаловска Херцог. Проф. др Пеђа Јанаћковић са Биолошког факултета упутиће нас у тајне борбе ове две супротности у природи, међу биљкама и животињама, а глумица Милена Павловић Чучиловић ће нам открити да ли је глумцима лакше да тумаче позитивне или негативне ликове, постоје ли одређене технике које притом користе, али и како улазе у улогу која није у складу са њиховим карактером.

Вечита борба ова два супарничка тима је на неки начин заслужна за успостављање равнотеже у природи. Како тај баланс одржати унутар себе - објасниће нам Синиша Убовић, стручњак у области личног развоја и глумац. У којој мери су за добро и зло у нама заслужни наши гени упитаћемо некога ко знања из области молекуларне генетике има у малом прсту - професора др Горана Брајушковића.

Емоције, намере, мисли, борба, развнотежа... све се то може исказати кроз плес што ће нам демонстрирати и чланови наше публике кроз кореографију коју су посебно припремили за ову емисију.Они долазе из Института за уметничку игру. Овог пута, имаћемо и виртуелног госта који ће нам из угла квантног физичара покушати да објасни однос према добру и злу. Реч је о професору др Влатку Ведралу са Универзитета у Оксфорду.

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељи: Ана Рељић и Винка Мариновић Ковачевић

број коментара 0 Пошаљи коментар