Дечја песма Евровизије 2017

Дечја песма Евровизије се ове године по први пут одржава у Грузији. Све је спремно да у недељу 26. новембра под слоганом "Shine bright", почне петнаеста по реду манифестација која окупља младе музичке уметнике.

Ове године наступиће 16 извођача старости од 9 до 14 година из европских земаља и Аустралије. Директан пренос Дечје песме Евровизије почиње у 16.00 на РТС 2 и РТС Сателит.

Ирина Бродић и Јана Пауновић су овогодишње представнице Србије и извешће песму "Цео свет је наш" за коју су музику и текст урадили Лејла Хот и Огњен Цвекић уз помоћ Ирине и Јане. Након жреба у Тбилисију одлучено је да наше представнице наступају под редним бројем 14.

Систем гласања и ове године је промењен. Враћа се глас публике тако да гледаоци могу да гласају путем интернета за свог фаворита. Без обзира из које сте земље можете гласати од 24. новембра путем апликације на сајту junioreurovision.tv и након преслушавања песама можете гласати за три, четири или пет песама. Новина је да глас можете дати и представнику своје земље, што значи да ћемо сви ми из Србије моћи да гласамо за наше представнице Ирину и Јану и њихову нумеру "Цео свет је наш".

Гласање се одвија у две етапе. Прва почиње у петак, 24. новембра и трајаће до недеље, 26. новембра до почетка фестивала. У том периоду, гласачи ће пре гласања бити у обавези да одгледају рекапитулацију свих песама, а након тога биће им понуђено да одгледају једноминутни снимак учесника са проба. Друга етапа биће покренута током телевизијског преноса, након што сви представници изведу своје нумере и траћаје 15 минута. Гласови прикупљени из обе етапе чиниће 50% поена, док ће другу половину жири распоредити током генералне пробе.

Такмичење ће се одржати у Олимпијској палати у Тбилисију, а гледаоци ће се упознати са талентима из Албаније, Аустралије, Белорусије, Грузије, Холандије, Ирске, Италије, Јерменије, Кипра, Македоније, Малте, Пољске, Португалије, Русије, Србије и Украјине. Водитељски пар чине познато ТВ лице, певачица и продуценткиња Хелен Каландадзе и представница Грузије 2014. Лизи Јапаридзе. Двадесет земаља ће уживо преносити такмичење уз које ће, како се процењује, бити око 20 милиона гледалаца.

Коментатори ТВ преноса: Олга Капор и Тамара Петковић

број коментара 0 Пошаљи коментар