Треће доба: Доживети старост и уживати у њој!

Ово је мото редовне недељне получасовне емисије на Другом програму РТС-а, у којој стручњаци из различитих области говоре о старости, саветују како да људи у годинама организују свој живот, како да се боре против терета година, али и како да уживају у њима.

Др Лидија Козарчанин, социјални психолог, први је саговорник на ову тему.

Професор Географског факултета др Стеван Станковић открива нам оно што мало знамо о Јовану Цвијићу, великом српском научнику. Др Синиша Аврамовић из "Клинике Милош" одговара на питање да ли се операција катаракте обавља по принципу "једном и никад више", а Варваринац Драгиша Тодоровић потврђује приче својих комшија, да им је још 1959. поправљао ЕИ телевизоре, али да је и данас "мајстор за поправке" најсавременијих апарата и уређаја.

Камере су забележиле и уручење Плакете Покрета трећег доба председнику асоцијације "Спорт за све", некадашњем државном реперезентативцу у ватерполу, голману, Александру Шоштару, освајачу бројних трофеја на светским и европским такмичењима. Секретар ГОП-а Београд, Велимир Миличић одговорио је на питање Миодрага Томића о Фонду солидарности и тиме најавио стални контакт са свима које интересује како се постаје његов члан и које су погодности које он пружа.

Тридесет минута протекло је као трен, а према сазнањима уредништва, гледаоци су прихватили промену програма и термина и сада са нестрпљењем чекају свој понедељак.

Уредник је Видак M. Масловарић, продуцент је Покрет Трећег доба Србије, копродуцент је Магмедиа, а реализована је у сарадњи са "Сирмиум филмом". Подсећамо вас да је Адреса редакције Париска 9, 11000 Београд, да се предлози, идеје, критике, позиви на догађаје... шаљу са назнаком "За емисију Треће доба". Mail адреса је redakcija@trecedoba.org

број коментара 0 пошаљи коментар