Мира Адања Полак: Ексклузивно

Швајцарски начин

Била сам у посети код швајцарског амбасадора у Србији. Господин Филип Ге био је добар домаћин, показао ми је своју башту у којој узгаја поврће на здрав начин и оно што је у башти то се и сервира на његовом столу.

Његови погледи на свет и начин живота показују ту савршену једноставност и прецизност која одликује Швајцарце. Врло су вредни  и прецизни а то траже и од других и некако све што су постигли не показују разметљиво другима.

Када сам и први пут била у Швајцарској у то сам се уверила. Све је било планирано до танчина без великих напора јер се увек водило рачуна о ономе што је могуће урадити и ономе што није.

Тада, када сам срела Дорис Лаутард, председницу Конфедерације Швајцарске знала сам да ће бити поново изабрана... А тако је и било и сада је председница.

Када је дошао у Београд обновио је резиденцију на најједноставнији модеран начин и од свог дома у Београду направио је и својеврсну галерију где по свом укусу излаже савремену уметност младих.

Имала сам прилике да чујем како је мајка када је био млад, реаговала на планове за школовање и како он гледа на образовање.

Био је то занимљив сусрет где сам опет нешто научила.

број коментара 0 пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]