Велика илузија

У "Крупном плану" Велике илузије је Светозар Цветковић. Део је нове телевизијске серије "Пет", постапокалиптичног филма "Воља синовљева" и остварења "Изгредници". Потписује се и као продуцент и глумац екранизације "Говорне мане" Горана Марковића. На Ауторском фестивалу гледаћемо га у чак четири филма.

У сусрет 23. београдском Фестивалу ауторског филма који пружа фрагмент узбудљивих дешавања на маргинама светске кинематографије, у новој епизоди "Велике илузија" представљамо неке од наслова.

Стижу Исмаелови духови, француско остварење редитеља Арноа Деплашана са оскаровском Марион Котијар и Шарлотом Гејнзбур и антиратна драма Фокстрот израелски кандидат за оскара у режији Самуела Маоза, која ће свечано отворити овај фестивал.

Анализирамо Сенке над Балканом из ракурса филмског критичара Ђорђа Бајића.

После четири деценије, у "Великој илузији", поновни Блиски сусрети треће врсте, надахнути научно фантастични класик визионара Стивена Спилберга.

У "Контраплану" са двоструким добитницима златне палме Браћом Дарден, чија ће социјална драма с елементима трилера Непозната девојка 16. новембра бити приказана на РТС-у у оквиру циклуса у сусрет Фестивалу ауторског филма.

Аутор и уредник: Сандра Перовић
Сарадници: Селина Ловрен Аксентић, Јелена Царевић, Зоран Јанковић
Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

број коментара 0 пошаљи коментар